Užsienio poetų įspūdžiai

Užsienio poetų įspūdžiai

Estų poetė Berit Kaschan:

Esu laiminga, kad galėjau būti „Panevėžio literatūrinės žiemos“ dalimi. Buvau labai šiltai sutikta, susipažinau su daugybe įdomių žmonių, su kuriais ir toliau norėčiau palaikyti ryšį. Festivalis išties turėjo kažkokią ypatingą dvasią – tą šilumą jaučiu iki šiol. Lietuviai tikrai moka priimti savo svečius karališkai!

Ir, nors nesuprantu lietuvių kalbos, visa, kas vyko, man buvo suprantama. Patyriau ypatingą emociją girdėdama savo eiles skaitomas lietuviškai. Aš tikriausiai vėl aplankysiu Lietuvą ateinantį pavasarį.

 

 

 

Islandų poetas Anton Helgi Jónsson:

Labai džiaugiuosi, jog galėjau dalyvauti šiame festivalyje. Galėjau susipažinti su lietuvių poetais, girdėti lietuvišką kalbą, lietuviškoms eilėms būdingą ritmą… Nuostabu, jog festivalyje galima sutikti ir žymiausius šalies poetus, ir jaunuosius kūrėjus. Taip pat labai džiaugiausi matydamas, jog skaitomų tekstų pasiklausyti rinkosi daug jaunų žmonių. Puiku, kad festivalio programoje buvo ir tarmiški skaitymai! Grįžęs į savo šalį, dar būtinai domėsiuosi atskirų Lietuvos poetų kūryba, dalinsiuosi savo įspūdžiais su kolegomis Islandijoje.

Džiaugiuosi, kad šio festivalio dėka galėjau atrasti ir jūsų miestą, nes iki tol apie jį nebuvau girdėjęs. Esu labai laimingas, kad mane pakvietėte, nes tokie festivaliai labai įkvepia.

Nuotraukos Benedikto Januševičiaus ir Valdo Somovo.

Festivalio atgarsiai